RADIO AMATERI – UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA  DOBILI PRIZNANJA ZA USPJEHE U MEĐUNARODNIM RADIO AMATERSKIM NATJECANJIMA 

 

U sklopu kampanje Agencije za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih pod naslovom „9. tjedan cjeloživotnog učenja – dobro je učiti“  Agencija je dodijelila priznanja učenicima koji su u periodu srpanj 2014 – srpanj 2015 postigli jedno od prva tri mjesta u međunarodnim natjecanjima, smotrama i izložbama. Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Zagreba predložila je među svojim učenicima i radio amatere , članove Hrvatskog DX kluba,  koji su radeći pod pozivnom oznakom 9A1RBZ postigli tražene uspjehe u međunarodnim radioamaterskim natjecanjima.

Priznanja su dobili :

  1. Marija Šikić, 9A7MSM, za osvojeno prvo mjesto u SCC RTTY natjecanju 2014. godine u kategoriji SO SB 80M.

  2. Mihaela Šišul, 9A7MIM, za osvojeno prvo mjesto u YO DX HF Contestu 2014. godine u kategoriji YN.

  3. Marija Šikić – 9A7MSM, Borna Bjelkanović – 9ABBC, Domagoj Žanić – 9A7CDZ i Petar Papoči – 9A7CPP  za osvojeno prvo mjesto među postajama iz Europske unije u UBA DX SSB Contestu 2015. godine.

 

Zahvalnice su dobili njihovi mentori Zdravko – Emil Balen, 9A9A i Nikola Perčin, 9A5W. Priznanja i zahvalnice su im uručili Ministar ministarstva znanosti, obrazovanja i športa prof.dr. Vedran Mornar i Ravnatelj Agencije za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih g. Mile Živčić.